آنچه در مورد مکمل های ویتامین E باید بدانید
health.com - Feb. 13, 2024
ویتامین E اصطلاح جمعی برای گروهی از هشت ماده مغذی محلول در چربی است. فرم ویتامین E که به نام آلفا توکوفرول شناخته می شود، مهم ترین شکل برای سلامت انسان در نظر گرفته می شود، زیرا شکل اصلی موجود در بدن است و بیشترین اعمال را انجام می دهد.
این ماده مغذی نقش مهمی در عملکرد سیستم ایمنی ایفا می کند و به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی در بدن عمل می کند و از سلول ها در برابر آسیب اکسیداتیو محافظت می کند.
ویتامین E در تعدادی از غذاها مانند آجیل و آووکادو وجود دارد و همچنین می تواند به عنوان یک مکمل غذایی مصرف شود. مکمل های ویتامین E می توانند برای گروه های خاصی مفید باشند، اما ممکن است برای همه مناسب نباشند.
فواید ویتامین E:
اگرچه ویتامین E در چندین غذا از جمله میوهها، سبزیجات، روغنها، آجیل و دانهها یافت میشود، اما رژیم غذایی اکثر افراد این ماده مغذی ضروری را کم دارد. تحقیقات نشان می دهد که تقریباً 90 درصد از مردان و 96 درصد از زنان دریافت ناکافی ویتامین E.2 در رژیم غذایی دارند.
در حالی که رژیم های غذایی امروزی تمایل به کمبود ویتامین E دارند، کمبود واقعی در این ماده مغذی نادر است. با این حال، مکمل ویتامین E ممکن است برای افرادی که در جذب مواد مغذی محلول در چربی مشکل دارند، مانند افراد مبتلا به بیماری کرون و فیبروز کیستیک، ضروری باشد.
همچنین، مکملهای ویتامین E ممکن است برای جمعیتهای خاصی از جمله افرادی که سطح بالایی از استرس اکسیداتیو دارند و افرادی که شرایط سلامت خاصی دارند، مانند آندومتریوز، مفید باشد.
ویتامین E به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی در بدن عمل می کند و با خنثی کردن ترکیباتی به نام رادیکال های آزاد از سلول ها در برابر استرس اکسیداتیو محافظت می کند. هنگامی که میزان رادیکال های آزاد از مقدار آنتی اکسیدان های بدن بیشتر شود، منجر به آسیب سلولی می شود که می تواند خطر بیماری را افزایش دهد. این عدم تعادل به عنوان استرس اکسیداتیو شناخته می شود .
محققان دریافتند مصرف مکمل با 800 واحد بین المللی ویتامین E در روز به مدت 12 هفته به طور قابل توجهی باعث افزایش سطح ویتامین E و گلوتاتیون در خون می شود که یک آنتی اکسیدان قوی به طور طبیعی توسط بدن تولید می شود.
اگرچه یافتههای مطالعه متفاوت است، برخی شواهد نشان میدهند که مکملهای ویتامین E با دوز پایین ممکن است به کاهش آسیب عضلانی و نشانگرهای استرس اکسیداتیو کمک کنند.
یک بررسی شامل 44 مطالعه نشان داد مکملهای ویتامین E که کمتر از 500 واحد بینالمللی ویتامین E را به بدن میرسانند، از آسیب عضلانی ناشی از ورزش که توسط کراتین کیناز (CK) اندازهگیری میشود، پروتئینی که پس از آسیب عضلانی افزایش مییابد و سطح MDA را بلافاصله پس از ورزش اندازهگیری میکند، جلوگیری میکند.
مکمل های ویتامین E همچنین ممکن است سطح چربی خون را کاهش داده و سایر جنبه های سلامتی را در افراد مبتلا به بیماری کبد چرب بهبود بخشد. مروری بر هشت مطالعه نشان داد که مکمل ویتامین E به طور قابل توجهی باعث کاهش کلسترول LDL و سطح قند خون در افراد مبتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی (NAFLD) می شود، وضعیتی که ناشی از تجمع چربی بیش از حد در کبد است.
در همین بررسی، محققان دریافتند که مکمل ویتامین E همچنین باعث کاهش سطح آنزیم های کبدی آلانین آمینوترانسفراز (ALT) و آسپارتات آمینوترانسفراز (AST) می شود که می تواند نشانگر آسیب کبدی در سطوح بالا باشد.
مطالعات همچنین نشان دادهاند که مکملهای ویتامین E ممکن است به بهبود تنفس و عملکرد ریه در کودکان مبتلا به آسم، کاهش درد و گرفتگیهای پریود در زنان مبتلا به آندومتریوز و بهبود علائم بیماریهای التهابی پوست مانند اگزما کمک کنند.
در حالی که مکملهای ویتامین E ممکن است به بهبود علائم و نشانگرهای سلامت خاصی در برخی از جمعیتها کمک کنند، اما انتخاب مناسبی برای همه نیستند. اگر یک یا چند مورد از شرایط ذکر شده در بالا را دارید، ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی می تواند به شما کمک کند تصمیم بگیرید که آیا مکمل ویتامین E برای نیازهای خاص شما مناسب است یا خیر.
منابع خوب ویتامین E :
ویتامین E در انواع غذاها یافت می شود، بنابراین بسیاری از افراد می توانند نیاز خود را تنها از طریق رژیم غذایی تامین کنند.
برخی از بهترین منابع ویتامین E عبارتند از:
روغن جوانه گندم: 20.3 میلی گرم در هر قاشق غذاخوری یا 135 درصد از ارزش روزانه (DV) .
تخمه آفتابگردان بوداده خشک: 7.4 میلی گرم در هر اونس یا 49 درصد از DV .
بادام بو داده خشک: 6.8 میلی گرم در هر اونس یا 45 درصد DV .
فندق بو داده: 4.3 میلی گرم در هر اونس یا 29٪ از DV .
کره بادام زمینی: 2.9 میلی گرم در هر 2 قاشق غذاخوری یا 19 درصد از DV .
اسفناج آب پز: 1.9 میلی گرم در هر نصف فنجان یا 13 درصد از DV .
کیوی: 1.1 میلی گرم در هر میوه با اندازه متوسط یا 7 درصد DV .
سایر آجیلها، دانهها، روغنها، سبزیجات و میوهها حاوی ویتامین E هستند، بنابراین خوردن یک رژیم غذایی متنوع و غنی از غذاهای گیاهی میتواند به شما در رفع نیازهایتان به این ماده مغذی کمک کند.